Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Чи існують ефективні засоби проти псоріазу?

Псоріаз – одне із розповсюджених шкірних захворювань, вилікувати яке надто складно. Хвороба відрізняється тривалим перебігом з періодичними загостреннями. Симптоми захворювання заважають людині вести звичайне життя – вона на певний час втрачає працездатність та не має можливості проявляти соціальну активність.

Особливості перебігу захворювання

Псоріазом називають хронічне захворювання шкіри, яке зумовлене генетичними змінами. Воно виникає раптово та загострюється під дією певних факторів, серед яких найвпливовішими є:

  • стресове напруження;
  • психоемоційне навантаження;
  • гострі хвороби інфекційного походження;
  • суттєві погрішності в дієті;
  • шкідливі звички – зловживання алкоголем та паління.

Крім цього, на перебіг захворювання впливають хронічні соматичні хвороби, порушення в роботі імунної системи, наявність постійних інфекційних вогнищ. Якщо розглядати методи лікування псоріазу за участю доказової медицини, то вони включають застосування протизапальних препаратів загальної та місцевої дії. Також для боротьби із хворобою використовують засоби фототерапії та доглядову косметику. У такій ситуації головна задача – усунути запальні прояви в осередку висипки та попередити загострення дерматозу.

Ефективне лікування псоріазу – міф чи реальність?

Сьогодні, на превеликий жаль, не створена «чарівна пігулка», яка допоможе назавжди позбавити від псоріазу. Прем’єр Англії, який теж страждав на цю недугу, через розпач запропонував встановити золотий пам’ятник людині, яка зможе знайти відповідь на загадку псоріазу та розробить ефективний спосіб позбавлення від нього. Навіть на цю мить Національний фонд псоріазу в Америці обіцяє велику винагороду (еквівалентну Нобелівській) тому, хто винайде ліки проти цього захворювання.

Акція
Гідролат "Ромашка" Знижка
95 грн 67 грн
Гідролат "Ромашка"

Виходячи з цього стає зрозумілим, що позбавитися від псоріазу повністю неможливо. Є різні засоби, які пом’якшують перебіг захворювання. Хвороба може навіть відступити на деякий час – роки чи десятиріччя, але потім раптово дати про себе взнаки.

Тому сьогодні оптимальне рішення – взяти захворювання під суворий контроль. Це допоможе зменшити прояви псоріазу, зробити загострення менш частими й складними. Для лікування дерматозу використовують ті ж методи, що і для автоімунних хвороб. Проте повністю знизити активність імунних клітин не вдається. Сучасні засоби лікування лише усувають симптоми захворювання, але вони не впливають на його глибинну причину, яка полягає в атаці шкіри імунітетом.

Народна медицина проти псоріазу

У наших пращурів такої кількості ліків не було, але їм все-таки вдавалося усувати симптоми дерматозу. Це все завдяки відварам, настоям та мазям, які виготовлялися з натуральних інгредієнтів рослинного походження. Високою ефективністю при лікуванні шкірних захворювань наділений чистотіл. Ця рослина чинить бактерицидну, болезаспокійливу та протизапальну дію. У складі рослини – хімічні сполуки з потужними лікувальними властивостями.

Серед дієвих компонентів чистотілу слід виділити:

  • алкалоїди (понад 20 видів);
  • органічні кислоти;
  • сапоніни та флавоноїди;
  • дубильні речовини;
  • різні азотовмісні сполуки та багато іншого.

Не дивлячись на те, що чистотіл дієвий при різних дерматологічних захворюваннях, але найбільшою ефективністю він володіє при лікуванні псоріазу. Він не тільки виконує антисептичну функцію, але й запобігає можливим ускладненням. Рослина наділена протигрибковою та противірусною дією.

Акція
Гідролат "Шавлія" Знижка
79 грн 55 грн
Гідролат "Шавлія"
Акція
Гідролат "Чистотіл" Знижка
87 грн 61 грн
Гідролат "Чистотіл"
Акція
Гідролат "Ромашка" Знижка
95 грн 67 грн
Гідролат "Ромашка"

Також, народні цілителі радять приймати ванну з ромашкою, чередою та шавлією. Про особливості кожної рослини йдеться у Таблиці 1.

Назва рослини

Властивості

Ромашка

Тонізує, знімає біль та свербіж, а також усуває підвищене потовиділення.

Шавлія

Має протизапальний та антибактеріальний ефект завдяки рослинному антибіотику сальвін.

Череда

Має протиалергійний, бактерицидний та протизапальний ефект.

Для приготування ванни потрібно заварити настій додавши до двох літрів води по 3 столові ложки кожної з рослин. Настояти 3 години та додати до води під час купання.

Є й інші способи лікування, про які поговоримо далі.

Як позбутися псоріазу на тілі

Щоб усунути прояви хвороби на тілі, руках, колінах, ліктях, можна застосувати збір ще інших трав. Завдяки поєднанню дії декількох рослин на пошкоджену ділянку шкіру здійснюється комплексний вплив. Приготувати відвар можна з трави валеріани, звіробою, чистотілу та календули. Трави беруться у рівних пропорціях та поміщаються в емальований посуд.

Приготований засіб доводиться до кипіння на водяній бані, після чого вогонь зменшується. Томитися у посудині відвар має протягом 40 хвилини. Після цього він проціджується та переливається у наперед підготовану місткість. Приймати відвар слід три рази на добу по кілька столових ложок. Тривалість лікування точно визначити неможливо. Лікувальний курс має продовжуватися до повного зникнення висипів на тілі.

Позбавитися від псоріазу можна за допомогою борсукового жиру. Він наділений такими корисними властивостями:

  • загальнозміцнювальна дія;
  • стимулювання імунної системи;
  • регенерація тканин;
  • загоєння ран;
  • усунення запалення;
  • знезараження пошкодженої шкіри.

Засіб наноситься на пошкоджену ділянку трохи розігрітим. Жир залишається на поверхні шкіри протягом 30-40 хвилин, після чого добре змивається водою. Також допускається прийом натурального препарату всередину. Засіб можна розчинити у склянці молока.

Лікування шкіри голови

Псоріаз на волосистій частині голови лікується інакше. Це пов’язано з тим, що чоловіки для лікувальних цілей готові попрощатися с густою шевелюрою, а жінки – ні. При виникненні дерматозу пацієнти задумуються над тим, як позбутися від непривабливих бляшок на голові з мінімальними зусиллями.

У цьому випадку високою ефективністю наділена лляна олія. Цей продукт дозволено використовувати для місцевого та внутрішнього застосування. Льон налагоджує функціонування шлунково-кишкового тракту та сприяє виведенню з організму шкідливих речовин. Масло рослини – дієвий засіб при псоріазі на голові. Воно пом’якшує бляшки та відновлює здоров’я шкірних покривів.

Для одержання результату слід обробляти папули лляним маслом двічі на день – у ранкові та вечірні години. Перші позитивні зрушення будуть помітні через два тижні застосування.

  1. Цей метод не має протипоказань.
  2. Його можуть використовувати дорослі люди, пацієнти похилого віку, вагітні та жінки у період лактації.
  3. Важливо, щоб у людини не було алергії на діючі речовини лляного масла.

При лікуванні псоріазу голови народними засобами неможливо проігнорувати значущість відвару із коренів цикорію. Ця рослина також застосовується для усунення лускатого лишаю. Щоб приготувати відвар, корені цикорію ретельно подрібнюються та заливаються літром окропу. Ця суміш залишається для настоювання протягом тридцяти хвилин. Після цього приготовані ліки проціджуються та використовуються у якості ополіскувача. Народні засоби проти псоріазу чинять не менш ефективну дію, чим традиційна медицина, тому вони також заслуговують на увагу.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
12 + ? = 18
Введіть число*
Рекомендовані товари
Гідролат "Чистотіл" Знижка
Акція
Гідролат "Чистотіл"
87 грн 61 грн
Інші статті автора
14.01.2022

Дехто вважає її вітамінною бомбою для імунітету. Інші приписують ехінацеї чимало протипоказань.

11.11.2021

Регулярний прийом Омега-3, допомагає сильній статі покращити своє здоров'я та попередити розвиток низки захворювань.

12.08.2021

Які саме ефекти на організм надає розторопша? Як правильно вживати та кому варто відмовитися.