Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Чи корисний акулячий жир при вірусних інфекціях?

Жир з печінки акули в Україні користується заслуженою популярністю. Цей натуральний засіб знайомий багатьом з самого дитинства, а його ефективність доведена цілими поколіннями. Раніше його застосовували в основному для зміцнення імунітету в осінньо-зимовий період і запобігання рахіту.

Комплекс "Омега-3 для літніх людей"
756 грн
Комплекс "Омега-3 для літніх людей"
Знижка 10%
Хіт продажу
Комплекс "Риб'ячий жир для дорослих"
959 грн 865 грн
Комплекс "Риб'ячий жир для дорослих"
Комплекс риб'ячого жиру для дітей
507 грн
Комплекс риб'ячого жиру для дітей

В останні десятиліття завдяки сенсаційним дослідженням американських вчених були виявлені нові властивості акулячого жиру, які можна назвати маленькою революцією в сфері вірусології. Однак те, що для сучасної науки виявилося відкриттям, мудрим скандинавським народам було відомо ще з давніх-давен. У деяких прибережних селах тут прийнято бажати один одному «акулячого здоров'я», а прийом риб'ячого жиру став сімейним ритуалом.

Природні імуномодулятори: скваламін та алкоксігліцерол

Як не дивно, на відміну від багатьох інших істот у акул відсутня повноцінна імунна система. Поряд з цим ці «морські пірати» відрізняються відмінним здоров'ям і майже не схильні до вірусних хвороб. Даний факт здається парадоксальним у порівнянні з рівнем захворюваності інших морськими жителів, імунна система яких набагато досконаліша. За даними американських вчених з Джордтаунского університету, високих рівень противірусної стійкості обумовлений присутністю в організмі акул двох компонентів - скваламіну і алкоксігліцеролу. Це близькі родичі сквалену та алкілгліцеролів.

  • Скваламін вважається універсальним противірусною компонентом, який бореться з патогенними агентами на молекулярному рівні. Молекули скваламіну не руйнують самі віруси. Вони значно підсилюють природний захист людських клітин і роблять їх невразливими для вірусних атак, багаторазово підвищуючи стійкість нашого організму. Користь жиру акули науково доведена відносно цілого ряду різних інфекцій, від банальних ГРВІ до вірусних гепатитів та енцефалітів. Це універсальний антивірусний щит, унікальні властивості якого людству ще належить вивчити.
  • Алкоксігліцерол - внутрішньоклітинний антиоксидант, який підвищує стійкість клітинних мембран. Риб'ячий жир з печінки акули містить найвищий відсоток даного компоненту (що присутній в натуральних продуктах) - близько 20%. На думку вчених, саме завдяки високому вмісту в тканинах алкілгліцерола акули практично не схильні до онкологічних захворювань, навіть якщо живуть в забруднених водах. Дана речовина активізує вироблення лейкоцитів, які захищають наш організм від вірусів і бактеріальних інфекцій. Алкоксігліцерол також регулює продукування тромбоцитів, необхідних для регенерації.

Масло печінки акули: показання

Перелік рекомендацій для прийому цього ефективного і натурального засобу є досить широким. Це відкриває можливості для кожного з нас покращити своє здоров'я, не вдаючись до вживання токсичних синтетичних лікарських препаратів.

Основные показания к лечению акульим жиром:

  1. Лікування та профілактика сезонних простудних вірусних захворювань - ГРВІ, ГРЗ, грип.
  2. Підвищення імунітету та загального тонусу організму.
  3. Реабілітація в пост-операційний період і після отриманих травм.
  4. Профілактика авітамінозу з вересня по квітень.
  5. Реабілітація після хіміо- та променевої терапії онкологічних хворих.
  6. Профілактика та комплексне лікування вірусних захворювань шкіри (герпес, кондиломи, бородавки, оперізуючий лишай).
  7. Запальні захворювання суглобів і відновлення їх природної рухливості, попередження дегенеративних процесів в хрящах.
  8. Профілактика онкологічних захворювань.

Як приймати акулячий жир?

Продукт випускається в желатинових капсулах, тому є дуже зручним для вживання. Його можна не тільки приймати всередину, але і додавати до складу масок або протирати ним проблемні місця на шкірі. Особливо це стосується людей, схильних до різних дерматологічних захворювань вірусної етіології. Іноді після дорогого курсу лікування герпесу або оперізуючого лишаю ці прикрі хвороби з'являються знову, в одних і тих же місцях. В такому випадку буде доречний не тільки профілактичний прийом жиру печінки акул всередину, але і зовнішнє змащування «зон ризику». Це сприяє зміцненню місцевого імунітету та захищає від багатьох хвороб.

Для лікування захворювань продукт застосовується в складі комплексної терапії, тому його дозування та тривалість прийому повинен призначити лікар. Дозування для профілактичного прийому (капсули 500 мг) вказані в нашій таблиці:

Вік пацієнта

Дозування, капсул на день

Тривалість прийому

Дорослі

4 капсули одноразово

25 днів

Дорослі

3 капсули одноразово

30днів

Діти (10 - 16 років)

1-2 капсули одноразово

30днів

Деякі медики наполягають на допустимості вживання препарату дітьми, починаючи з 6-річного віку, в кількості 1-2 капсули. Інші педіатри роблять акцент на недосконалості травної та імунної системи дітей в даному віці і не рекомендують прийом олії. На наш погляд, багато що залежить від загального стану здоров'я конкретного малюка. Найкраще на питання «Чи можна дитині давати акулячий жир?» відповість ваш дільничний педіатр, який знає стан організму маленького пацієнта. Дорослим і підліткам приймати продукт потрібно разом з їжею, краще якщо це буде сніданок або ланч. Капсулу запивають невеликою кількістю рідини.

До протипоказань відносяться наступні стани

  • Вагітність і період годування груддю.
  • Вік дитини до 10 (в деяких випадках до 6) років.
  • Важкі аутоімунні патології.
  • Індивідуальні алергічні реакції на продукт.

Для отримання найбільшої користі дуже важливо дотримуватися правильного дозування і тривалості прийому. Після місяця вживання необхідна пауза не менше 30 днів! Якщо з якихось причин ви вважаєте за доцільне пролонгувати курс прийому, рекомендується здати аналіз крові на рівень тромбоцитів і, звичайно ж, спостереження лікаря.

Риб'ячий жир з тунця для дітей з 10-ти років
239 грн
Риб'ячий жир з тунця для дітей з 10-ти років
Омега-3 Natural для серця та судин
199 грн
Омега-3 Natural для серця та судин
Омега-3 для вагітних
249 грн
Омега-3 для вагітних

При виборі компанії-виробника та препарату потрібно звернути увагу на вміст корисних речовин в капсулі. При цьому в препараті не повинні бути присутніми синтетичні добавки та консерванти. Якісний продукт відрізняється нерізким смаком і слабо вираженим запахом, тому не викличе неприємних відчуттів навіть при випадковому розкусуванні желатинової оболонки.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
27 + ? = 35
Введіть число*
Рекомендовані товари
Риб'ячий жир з печінки акули
Хіт продажу
Риб'ячий жир з печінки акули
313 грн
Комплекс "Риб'ячий жир для дорослих"
Знижка 10%
Хіт продажу
Комплекс "Риб'ячий жир для дорослих"
959 грн 865 грн
Інші статті автора
22.01.2023

Як боротися проти псоріазу та позбутися неприємних проявів хвороби?

14.01.2022

Дехто вважає її вітамінною бомбою для імунітету. Інші приписують ехінацеї чимало протипоказань.

11.11.2021

Регулярний прийом Омега-3, допомагає сильній статі покращити своє здоров'я та попередити розвиток низки захворювань.

Також радимо почитати
22.03.2020

Чи можлива допоміжна терапія маслом печінки акули при ракових захворюваннях.

19.03.2020

Про джерело найсильнішої імунної системи та неймовірної витривалості.