Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Чим корисні різні олії чорного кмину?

Олія чорного кмину з давніх часів відома своїми унікальними цілющими та імунозахисними властивостями. У стародавньому Єгипті рослину називали золотом фараонів, підкреслюючи її користь для здоров'я. Цілющий засіб може виготовлятися з двох сортів - Nigella sativa (нігелла посівна) і Nigélla damáscena (нігелла дамаська).

Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину

Багато в чому вони схожі, проте присутні і принципові відмінності. Для правильного визначення стратегії оздоровлення рекомендується попередньо вивчити властивості та особливості кожного виду.

Основні переваги кминних олій

Продукція українського виробника вигідно відрізняється від багатьох пропозицій зарубіжних компаній. Мова йде не тільки про більш доступну вартість, але і про ряд якісних характеристик. Українська олія є більш насиченою. Концентрація корисних речовин в ній вища, що обумовлює більш виражену оздоровчу дію. Звичайно, не всі арабські компанії грішать змішуванням дорогих і дешевих сортів і додаванням пальмової олії. Однак де гарантія, що вам пощастить придбати довгоочікуваний натурпродукт, а не дешеву підробку?

Серед основних переваг Nigella можна виділити наступні:

  1. Природний антибіотик. Рослина багата тімохіноном, який є дієвим протизапальним засобом натурального походження. За терапевтичним ефектом олію чорнушки можна порівняти з такими популярними синтетичними аналогами як парацетамол, аспірин та ібупрофен, проте дія її набагато м'якша і не є для організму хімічним стресом. Тімохінон допомагає боротися із запаленнями, знімає больовий синдром.
  2. Натуральний імуномодулятор. Кминні продукти стоять в одному ряду з фітопрепаратами з ехінацеї, женьшеню та розторопші. Збалансований склад вітамінів і мікроелементів ідеально поєднується з декількома видами природних імуномодуляторів, які здатні підтримувати і регулювати імунну відповідь. Рекомендується для зміцнення захисних сил організму для дітей, які часто хворіють, для реабілітації пацієнтів після перенесених інфекційних захворювань, для попередження онкологічної патології.
  3. Антипаразитарний засіб. Олія чорного кмину з давніх-давен славиться своєю ефективністю при позбавленні від паразитів і грибків. На відміну від аптечних препаратів, природний продукт рідко викликає алергічні реакції і небажані побічні явища. Його можна рекомендувати людям будь-якого віку, з дитинства і до глибокої старості. Перевагою виступає відсутність негативного впливу на печінку та нирки (що характерно для всіх синтетичних антипаразитарних препаратів).
  4. Косметологічний продукт. Олія чорнушки здійснює потрійний вплив на шкіру: знімає запалення, регенерує та пом'якшує. Серед професійних масажистів вважається однією з кращих для досягнення жироспалювального ефекту, для усунення розтяжок і в'ялості шкіри. Суміш легко всмоктується через пори і не закупорює їх, не залишає брудних слідів на білизні.

Лікувальні властивості нігелли посівної

Хімічний і мінеральний склад прянощі вражає своєю різноманітністю, в нього входить близько 100 активних компонентів. Серед них - вітаміни, антиоксиданти та мікроелементи.

  • Внутрішнє застосування. Олія нігелли посівної відома лікувальним впливом на шлунково-кишковий тракт. Рекомендується для посилення відтоку жовчі, для зниження надмірної ваги, при боротьбі із закрепами і метеоризмом. Пацієнти діляться історіями успішного позбавлення від білірубінових каменів в жовчному міхурі (при цьому дуже важливо, щоб вони мали м'яку консистенцію!). Помірний сечогінний ефект допомагає усунути набряки різного походження. Багато лікарів радять препарат в якості судинозміцнючого засобу, а також для відновлення чоловічої статевої функції. Кмин користується заслуженою повагою як природний імуномодулятор і антипаразитарні засіб. Щоденний прийом невеликої кількості олії допомагає покращити розумові функції (пам'ять, увагу, мислення), забути про безсоння та стати більш врівноваженим.
  • Зовнішнє застосування. Використовується для прискорення загоєння ран, для лікування екземи та шкірних запалень. Усуває дрібні зморшки, робить шкіру ніжною й оксамитовою. Застосовується для лікування натоптишів і тріщин на п'ятах, при зовнішньому геморої. Після декількох нанесень на шкіру відзначається виражений позитивний ефект при псоріазі. Для профілактики та лікування попрілостей у малюків рекомендується змащувати шкіру олією чорного кмину. У складі масок для волосся даний продукт є не менш ефективним, ніж реп'яховий або кокосовий аналог.

Олія чорнушки дамаської: важливі особливості

У всьому світі цей сорт зустрічається набагато рідше, ніж посівної. Багато наших співвітчизників замовляють олію чорного кмину Nigélla damáscena в Єгипті, але ж ця цілюща рослина вирощується і в нашій країні! На Заході продукт коштує набагато дорожче в порівнянні з препаратами з нігелли посівної, різниця у вартості може доходити до 100-120%. Дамаська нігелла відрізняється більш легким і приємним смаком, з нотками лісової суниці. Ніжні, вишукані квітки привертають увагу і підкорюють своєю красою. Саме тому для багатьох Nigélla damáscena - це, в першу чергу, розкішна садово-декоративна трав'яниста культура.

  • Олія нігелли дамаської має всі лікувальні властивості, які притаманні нігеллі посівній. Найбільшу популярність засіб завоював завдяки високій ефективності при лікуванні захворювань дихальних шляхів у дітей і дорослих. На відміну від посівного кмину, препарати з нігелли дамаської простіше засвоюються дитячим організмом. Вони вважаються більш «легкими», а характерний суничний присмак більш приємний. Прийом препарату сприяє швидкому виведенню мокротиння з легенів і бронхів, лікуванню хронічного кашлю курців і шахтарів. Відхаркувальна та бронхорозширююча дія поєднується зі здатністю до виведення шлаків і зниження загальної інтоксикації організму.
  • Це натуральний природний засіб для м'якого відновлення організму після прийому антибіотиків, а також - боротьби з вірусами та іншими сезонними простудними захворюваннями (ГРЗ, синусит, отит, тонзиліт). У своїх відгуках покупці відзначають: олія нігелли дамаської допомагає впоратися зі шкірними захворюваннями (екзема, дерматит, сухість та лущення), покращити якість сну, позбутися випадіння волосся. При регулярному застосуванні підвищується загальний тонус організму та зміцнюється імунітет.
Хіт продажу
Олія чорного кмину в капсулах
236 грн
Олія чорного кмину в капсулах
Шрот чорного кмину
60 грн
Шрот чорного кмину
Чорний кмин в капсулах
529 грн
Чорний кмин в капсулах

Українські виробники вирощують лікарську культуру в екологічно чистих районах. Кожна партія проходить суворий контроль і повністю відповідає міжнародним фітосанітарним стандартам. Це гарантує максимальну користь для організму при лікуванні та профілактиці цілого ряду проблем із самопочуттям і зовнішністю. Це натуральний, «живий» продукт, дарований мудрою природою для нашої краси та здоров'я.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
14 + ? = 17
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину
Олія чорного кмину
349 грн
Чорний кмин в капсулах
Чорний кмин в капсулах
529 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
15.03.2020

Важливою особливістю продукту є значний вміст в ньому рослинних замінників жіночих гормонів - фітоестрогенів.

21.10.2019

Чим корисний чорний кмин для чоловіків. Рецепти використання та лікування при простатиті.

19.10.2018

Про олію чорного кмину в Єгипті розповідають кожному туристу. Цей засіб згадується у Корані, лікує від усіх хвороб, за винятком смерті (так казав пророк Мухаммед), не має побічних ефектів.

27.03.2020

Це не тільки всім відома рослина, яку використовують в якості спеції.

30.03.2020

Порівняємо можливості двох рослинних імуностимуляторів.