Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Що ми знаємо про плоди чорного кмину Nigella sativa

Чорний кмин - це не тільки всім відома рослина, яку використовують в якості спеції, але й природний засіб від самих різних хвороб, причому один з найсильніших. Насіння кмину містять кілька корисних компонентів, які ефективні при хронічних захворюваннях.

Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину

Також це потужний антиоксидант. Плоди "чорнушки посівної" активно досліджуються, докладніше вивчаються всі їх властивості. Ми ж розповімо, що зараз про них відомо.

Що відомо про властивості та застосування

Nigella sativa вже багато століть використовується як народний засіб для лікування багатьох недуг у людей і тварин. Основним компонентом, який міститься в насінні є тімохінон, що ефективно проявив себе в боротьбі з онкологічними захворюваннями, діабетом, безпліддям, серцево-судинними недугами, неврологічними хворобами. Ефективним компонент є й при грибкових, бактеріальних інфекціях. Також, досить активно досліджується ефективність цього насіння в якості додаткового лікування СНІДу.

Насіння чорнушки набуло особливої популярності, як потужний імуномодулятор. Його все частіше можна зустріти в різних дієтичних добавках. Деякі дослідження показали, що Nigella sativa підсилює дію ліків, що дозволяє приймати останні в менших дозах.

На сьогоднішній день, "нигелла посівна" є однією з найбільш досліджуваних рослин в світі. Вона широко застосовується в народній медицині та фармакології. Аналізуючи різні джерела, можна дізнатися, що в плодах чорного кмину міститься:

  • білок;
  • жири;
  • клітковина;
  • вуглеводи;
  • амінокислоти;
  • залізо, мідь, цинк, фосфор, кальцій, тіамін, фолієва кислота;
  • ефірні масла;
  • Тімохінон, який (ймовірно) вважається ключовим.

Це далеко не весь перелік активних елементів. Згідно даних багатьох досліджень плоди чорного кмину - це й багате джерело фітостеролів, вітамінів та інших цінних і необхідних для нормального функціонування організму речовин.

Народна медицина та дослідження

2000 років бездоганної репутації та дуже насичена біографія. Перші згадки в двох святих писаннях та книгах про медицину Авіценни. Спеція і універсальні ліки, джерело життєвої енергії та бадьорості.

В сучасній народній медицині чорний кмин дуже часто можна зустріти в фітокомплексах, спрямованих на лікування хронічних болів, діабету, паралічу, інфекцій, запалення, гіпертонії. Чудовий ефект був помічений і при лікуванні дерматологічних недуг, абсцесів, екзем.

Як можна використовувати чорний кмин

Різноманітні можливості Nigella sativa вивчалися протягом останніх десятиліть, тому безпідставних фактів тут практично немає. Все перевірялося, підтверджувалося різними експериментами. Дію певних активних компонентів на ту чи іншу проблему зі здоров'ям досліджували на гризунах та долучали волонтерів серед людей.
Всі дослідження зацікавили відкриттям нових властивостей чорного кмину та підтвердили відомі народні. І ось які основні з них можна виділити:

  1. Антиоксидантну. Блокує надмірну активність вільних радикалів, високий рівень яких може провокувати рак, передчасне старіння, проблеми з ендокринною системою та інше;
  2. Антидіабетичний. Попередньо відзначено зниження надлишкового рівня цукру в крові, ці дослідження активно проводяться і до цього дня;
  3. Гіпотензивну. Ефективно бореться з гіпертонічною хворобою та допомагає нормалізувати артеріальний тиск;
  4. Нейропротекторна. Чорний кмин був досліджений, як ефективний засіб проти неврологічних недуг та депресивних станів;
  5. Протизапальну. Виявлено значний ефект при попередженні та усуненні запальних процесів в організмі. Багато з експериментів проводилося за допомогою гризунів, їх результати дали вченим підставу вважати, що на основі чорного кмину можна створити протизапальні та знеболювальні ліки майбутнього покоління;
  6. Антимікробну. Доведено сильну антибактеріальну та протигрибкову дію. До речі, золотистий стафілокок гине в олії чорного кмину всього за 6 годин, це швидше ніж від деяких антибіотиків;
  7. Протиракову. В якості додаткової терапії, як засіб для профілактики і попередження утворення пухлин, чорний кмин подає великі надії. Вчені продовжують активно досліджувати його в цьому спектрі;
  8. Лікування чоловічого безпліддя та простатиту. Проявив себе і в цій проблемі. Зокрема, проводилися певні дослідження, які показали, що Nigella sativa стимулює приріст життєздатних сперматозоїдів, підвищує рівень тестостерону в крові, збільшує кількість сперми. Він провокує збільшення гормону для сперматогенезу та навіть збільшує рухливість сперматозоїдів.

Як бачите, чорний кмин (або, скоріше, те, що він містить) дійсно дуже потужний. З активних речовин, найбільш часто згадують тімохінон. Склад і компоненти насіння та олії продовжують активно досліджувати.

Хіт продажу
Олія чорного кмину в капсулах
236 грн
Олія чорного кмину в капсулах
Шрот чорного кмину
60 грн
Шрот чорного кмину
Чорний кмин в капсулах
529 грн
Чорний кмин в капсулах

Також, було показано, що Nigella sativa в природному дозуванні не має токсичного ефекту на організм і не викликає побічних ефектів навіть при тривалому використанні. Чорний кмин сьогодні - це найвідоміший природний продукт для підтримки і зміцнення імунітету.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
35 + ? = 38
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія чорного кмину Sativa
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Чорний кмин в капсулах
Чорний кмин в капсулах
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Шрот чорного кмину
Шрот чорного кмину
60 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
21.10.2019

Чим корисний чорний кмин для чоловіків. Рецепти використання та лікування при простатиті.

15.03.2020

Важливою особливістю продукту є значний вміст в ньому рослинних замінників жіночих гормонів - фітоестрогенів.

19.10.2018

Про олію чорного кмину в Єгипті розповідають кожному туристу. Цей засіб згадується у Корані, лікує від усіх хвороб, за винятком смерті (так казав пророк Мухаммед), не має побічних ефектів.

21.03.2020

Нігелла посівна і чорнушка дамаська - корисні властивості та принципові відмінності.