Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Для чого потрібен гідролат з пелюсток троянд

Трояндова вода, гідролати з троянди — все це продукти, які можна часто зустріти у різноманітних крамничках, які продають натуральну косметику. Пелюстки троянди мають безліч корисних властивостей. Продукти на її основі використовували для догляду за шкірою та обличчям ще у Давньому Єгипті. І не даремно. Дехто називає трояндові гідролати еліксирами молодості. Інші замінюють ними половину косметички, як мінімум тоніки, креми і різноманітні маски. То що з себе представляє цей продукт? Чи є різниця між гідролатом і трояндовою водою? І які властивості для шкіри та волосся має цей засіб? Розповідаємо.

Гідролат та трояндова вода: що це і чи є різниця?

Дехто помилково вважає, що гідролат і трояндова вода це одне і теж. Інколи продавці й справді називають трояндову воду гідролатом, але це трішки різні продукти. Різниця приховується в методі виробництва і складі.

Трояндова вода — це всього лиш дистильована вода яку розбавили ефірною олією з троянди.

Гідролат — це продукт отриманий шляхом парової дистиляції. Ось, як це відбувається:

  • Пелюстки троянд поміщають в спеціальну ємність де через них проходить пар;
  • пар витягує з пелюстків всі корисні речовини, мінерали та ефірну олію;
  • далі цей пар осідає у вигляді конденсату;
  • з конденсату відділяють надмірну кількість ефірної олії і залишається гідролат.
Акція
Хіт продажу
Гідролат "Троянда" Знижка
109 грн 76 грн
Гідролат "Троянда"
Акція
Гідролат "Трояндова вода" Знижка
105 грн 74 грн
Гідролат "Трояндова вода"

Тобто це вода з корисними компонентами та біологічно активними речовинами без будь-яких сторонніх домішок. Вона має легкий аромат та безліч корисних властивостей. Що спробувати, гідролат чи трояндову воду? Ми рекомендуємо зупинитися на першому продукті. Все таки він дещо цікавіший та має багатший склад. Або ж спробуйте обидва засоби і порівняйте, що для вас краще підходитиме.

Які корисні властивості має гідролат з троянди?

Гідролат з троянди має безліч унікальних властивостей, якими не можуть похвалитися навіть деякі косметичні засоби преміум класу, які коштують шалено дорого. В перше чергу він відмінно зволожує, освіжає та тонізує шкіру. Крім цього:

  1. Протизапальний ефект. Трояндові пелюстки мають у складі багато вітаміну С і володіють феноловими властивостями. Гідролат здатен заспокоїти подразнену шкіру, зняти набряки, зменшити запальні процеси та запобігти утворенню нових, зокрема прищів та чорних цяток. Є безліч наукових досліджень, які підтверджують, що трояндовий гідролат має антибактеріальні властивості, здатен пришвидшити загоєння рубців та порізів, і зменшити подразнення при розацеа.
  2. В’яжучий ефект. Гідролат троянди відмінно тонізує та звужує пори завдяки танінам, які містяться у складі. Це натуральні поліфеноли, які вступають у зв’язок з білками і проявляють дубильні властивості. Це можна порівняти з ефектом від різноманітних тоніків на спиртовій основі. Але гідролат набагато м’якше та лагідніше діє на шкіру.
  3. Антисептичний ефект. Це відмінний антисептик, що є дієвим до багатьох інфекцій. Безліч людей використовують гідролат для полоскання горла при ангіні, для інгаляцій при проблемах з дихальними шляхами, але інгаляції (з допомогою небулайзера) ми не рекомендуємо проводити без попередньої консультації лікаря. Також, гідролат можна використовувати для лікування очних інфекцій. А ще, регулярно протираючи ним обличчя можна знешкодити бактерію Propionibacterium acnes, яка провокує акне.
  4. Нормалізація кислотно-лужного балансу. Рожева вода має рівень pH 4-4,5%, що є ідеальним показником для шкіри. Саме такий показник має мати здорова та доглянута шкіра. Регулярне використання гідролату допомагає нормалізувати роботу сальних залоз. Покращує еластичність шкіри і її захисні властивості.
  5. Антиоксидантні властивості. Це природний натуральний антиоксидант, який нейтралізує вільні радикали. Ці речовини закупорюють пори, провокують запалення та подразнення. Троянда ж допоможе попередити ці неприємні процеси.

Також це чудовий засіб для боротьби зі зморшками та передчасним старінням шкіри. Його часто рекомендують включати у різноманітні вікові програми з догляду за шкірою. Стосовно догляду за волоссям, то гідролат з троянди використовують якщо хочуть відростити коси. Він тонізує шкіру, покращує циркуляцію крові та зміцнює волосяну цибулину.

Догляд за шкірою та волоссям

Використовувати трояндовий гідролат можна різноманітними способами. Ось кілька найпопулярніших:

  1. Просто розпиліть його у чистому вигляді на шкіру обличчя або волосся. Також можна протерти лице ватним тампоном, або втерти гідролат масажними рухами. Цей засіб можна і потрібно використовувати для догляду за ніжною шкірою під очима. Він зменшує мішки та синці.
  2. Додавайте гідролат до масок та кремів, які наносите на обличчя. Так вони стануть ще кориснішими.
  3. Додавайте гідролат у ванну і релаксуйте. Це чудовий засіб для ароматерапії. Тіло після цього буде надзвичайно ніжним і зволоженим.
  4. Додавайте гідролат до скрабів, якими очищаєте тіло. Або ж зробіть такий скраб з косметичної глини і кількох мл рожевої води.
  5. Чудовий ефект дає гідролат в сумі з вітаміном Е та олією жожоба. Це ефективна маска для сухого і тьмяного волосся.

З цим продуктом можна всіляко експериментувати. Вміст активних речовин у складі дуже помірний, що означає відсутність протипоказань та алергічних реакцій.

Акція
Хіт продажу
Гідролат "Троянда" Знижка
109 грн 76 грн
Гідролат "Троянда"
Акція
Гідролат "Трояндова вода" Знижка
105 грн 74 грн
Гідролат "Трояндова вода"

Гідролат троянди: питання та відповіді

Ми часто отримуємо запитання стосовно того чи іншого продукту, який маємо в асортименті. В таблиці зібрані найпопулярніші питання про гідролат з троянди.

Питання

Відповідь

Чи потрібно змивати гідролат?

Ні, цей той тип косметичних засобів, які потрібно залишати на шкірі, щоб він повністю в неї ввібрався.

Чи можна користуватися ним щодня?

Так, цей продукт підходить для щоденного використання.

Чи є обмеження за типом шкіри?

Ні, немає. Гідролат підходить для всіх типів шкіри, але найкращі результати будуть помітні саме на проблемній шкірі, наприклад, надто сухій.

Гідролат — це безумовно знахідка для всіх, хто хоче якісно, натурально і недорого доглядати за своєю шкірою і волоссям. Єдине на що ми рекомендуємо звертати увагу — це якість продукту. Справжній гідролат має мінімальний склад і в жодному разі не містить спирту і консервантів. В протилежному випадку це просто пахуча вода з домішками, яка нічого спільного з натуральністю немає.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
38 + ? = 48
Введіть число*
Рекомендовані товари
Гідролат "Троянда" Знижка
Акція
Хіт продажу
Гідролат "Троянда"
109 грн 76 грн
Гідролат "Трояндова вода" Знижка
Акція
Гідролат "Трояндова вода"
105 грн 74 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

22.05.2023

Вибираємо найкращі гідролати для обличчя. Запашні, делікатні та ефективні.