Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Мигдальна олія: солодка користь для тіла та волосся

Такий продукт як мигдальна олія можна без перебільшення назвати універсальним. Прекрасно діє на всі типи шкіри, навіть на дуже ніжну шкіру малюків, підходить для догляду за тілом, волоссям, віями.

Хіт продажу
Мигдальна олія
389 грн
Мигдальна олія
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн
Амарантова олія органічна

Є хорошою профілактикою виникнення розтяжок при вагітності, використовується при проведенні масажу, захищає шкіру від негативного впливу ультрафіолету. Але, крім цього, мигдальне масло також можна вживати в їжу – заправляти ним салати, робити маринади, соуси, додавати в готові страви або випічку.

Олія мигдальних кісточок: яка вона?

Мигдальне масло отримують з ядра насіння різних сортів мигдалю (солодкого і гіркого), яке після діставання проходить ще кілька етапів – висушується, перемелюється, віджимається методом дворазового холодного пресування. Важливо відзначити, що олія солодкого мигдалю використовується в кулінарії і косметології, а гіркого – в інших цілях, оскільки при його виробництві відбувається нагрівання ядер, що провокує руйнування амігдаліна (вітаміну В17) – органічної сполуки, що посилює імунний захист організму.

В ядрі мигдальної кісточки міститься більше олії, ніж в інших плодових кісточках – від 40 до 60 відсотків в залежності від сорту мигдалю та умов його зростання. Саме масло прозоре (допускається незначний жовтий відтінок), без осаду, з ніжно-горіховим солодкуватим смаком.

Що цінного містить:

  • Омега 9 (мононенасиену олеїнову кислоту);
  • Омега-6 (поліненасичену лінолеву кислоту);
  • фітостероли;
  • вітаміни групи Е, К;
  • вітамін В4 (холін);
  • магній, залізо, фосфор, цинк.

Дієтична цінність на 100 грамів продукту

Харчова

грам

Білки

12

Жири

69

Вуглеводи

9

Енергетична

ккал

Калорії

702

Чи можна пити та використовувати для приготування їжі

Застосування мигдалевого масла нормалізує стан серцево-судинної системи (регулює тиск і рівень холестерину), зміцнює імунітет, поліпшує роботу шлунково-кишкового тракту (позбавляє від печії, запору, метеоризму), використовується в лікуванні астми, бронхіту, сухого кашлю, допомагає впоратися з безсонням, усуває біль в м'язах і зв'язках, сприяє поліпшенню кровообігу і розвитку опорно-рухового апарату у дітей. Застосовується при хронічній втомі і занепаді сил.

Мигдальною олією заправляють готові страви, що не потребують термічної обробки – заправки, салати, соуси, каші. Відмінно поєднується з рибою, птахом, рисом. Даний продукт є основою для приготування ПП-майонезу, мигдального морозива, використовується для приготування кондитерського крему, і в класичному рецепті десерту «марципан».

Додаткові можливості олії

Ціль використання

Інструкція

Як проносний засіб

1-2 ст.л. на день до прийому їжі (не більш, ніж 3 дні поспіль)

Для лікування отиту

Двічі на день 1-2 краплі теплого масла закапують у вушну раковину

Для профілактики захворювань

1-2 ч.л. натщесерце або перед сном, запиваючи склянкою теплого молока

Чим корисна в домашній косметиці

  • Можливе її використання в чистому вигляді, попередньо зволоживши шкіру, або в поєднанні з іншими маслами. Мигдальна олія усуває сухість, живить, зволожує, пом'якшує шкіру, чинить видиму протизапальну і антивікову дію – розгладжує зморшки, прибирає «гусячі лапки». Застосовується в комплексному лікуванні проблемної шкіри – нормалізує роботу сальних залоз, зменшує пори, вирівнює рельєф шкіри обличчя. Відмінно загоює порізи, тріщини, садна.
  • Масло мигдалю може використовуватися для зняття макіяжу, для лікування герпесу (в поєднанні з олією чайного дерева).
    Покращує стан волосся і стимулює його зростання, зміцнює, лікує лупу, повертає природний блиск тьмяним локонам. Щоб вії були густими і пишними, досить перед сном наносити на них трохи підігрітої мигдальної олії.
  • Даний продукт використовується при лікуванні ламкості нігтів, а також для масажу – загальнозміцнюючого, тонізуючого, а особливо антицелюлітного, оскільки воно проникає в глибокі шари шкіри і активізує лімфообіг. Беручи до уваги той факт, що мигдальне масло виводить шлаки і зайву рідину, ефективність такого масажу підвищується в рази.
  • Для вагітних жінок мигдальна косметична олія буде справжнім порятунком від розтяжок – вона відновлює шкірний покрів, насичує його жирними кислотами, добре зволожує шкіру, підвищує її еластичність, допомагає підтримувати метаболізм клітин, запобігаючи появи стрій (білих смужок на шкірі). Також варто згадати про те, що масло мигдалю, яке може застосовуватися і внутрішньо, впорається з ще однією делікатною проблемою вагітних – позбавить від закрепу, при цьому не завдаючи шкоди організму.

Можливі негативні ефекти

Прямого протипоказання до вживання немає, тільки лише у випадку індивідуальної непереносимості компонентів і алергії на горіхи. Для дитячого організму синильна кислота, що входить до складу мигдалю, може стати причиною погіршення самопочуття. Масло дуже калорійне і його безконтрольний прийом може призвести до виникнення зайвої ваги.

Перед застосуванням завжди проводиться проба на можливу алергічну реакцію.

  1. Для внутрішнього застосування необхідно випити 1 ч. л. олії натщесерце і стежити за реакцією організму.
  2. Якщо ж масло буде використовуватися зовнішньо, невелику кількість наносять на тильну сторону долоні або внутрішній згин ліктя, і також спостерігають за своїм станом (шкірна реакція може проявитися через 6-12 годин).
Хіт продажу
Мигдальна олія
389 грн
Мигдальна олія
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн
Амарантова олія органічна

Олія мигдальних кісточок – просте і доступне, а головне натуральне джерело краси, молодості та здоров'я. Не викликає подразнень на чутливій, схильній до алергії шкірі, не токсичне, може застосовуватися вагітними жінками. Ефірне мало гіркого мигдалю підсилює концентрацію, приводить до тями при втраті свідомості, підсилює лікувальні властивості таких компонентів, як кардамон, лаванда, м'ята, гвоздика.

Коментарі
Ирина 29.03.2021, 20:53
Заказываю второй раз, предыдущей бутылки хватило почти на 2 месяца. Масло на все случаи жизни. Пью, добавляю в салаты. Обожаю делать маски для лица, кожа прям сияет. И еще это гениальная альтернатива всем бальзамам для губ. Всю зиму только им и мазала губки, чтобы не шелушились))
Написати коментар
31 + ? = 34
Введіть число*
Рекомендовані товари
Мигдальна олія
Хіт продажу
Мигдальна олія
389 грн
Амарантова олія органічна
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн
Олія чорного кмину Sativa
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
03.03.2021

Справжній маст-хев у догляді за шкірою. Універсальна олія для будь-якого віку.

15.03.2020

Її використовують у виробництві елітної косметики та застосовують в домашніх умовах.

22.01.2021

Дві культові красуні античності, Нефертіті і Клеопатра, активно використовували саме цю олію в своїх рецептах.