Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Олія в капсулах або в склі, яку вибрати?

Винахід желатинових капсул можна порівняти з невеликою революцією в світі фармакології. Незважаючи на те, що їх випуск було почато ще наприкінці 19 століття, суперечки про доцільність їх застосування не вщухають і сьогодні.

Чорний кмин в капсулах
529 грн
Чорний кмин в капсулах
Хіт продажу
Олія амаранту в капсулах
99 грн
Олія амаранту в капсулах
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину

Компанії-виробники рідких і капсульованих олій наввипередки розхвалюють свій продукт і прагнуть дискредитувати продукцію конкурентів. В інтернеті представлена найрізноманітніша інформація з даного питання, а прихильники здорового способу життя продовжують губитися в здогадах.

Корисні чи шкідливі капсули з желатину?

Желатинові капсули - це натуральна та м'яка оболонка для зберігання та дозування медикаментів і біологічно активних речовин (вітаміни, олії). Сучасна промисловість випускає рослинні олії в капсулах двох видів:

  1. Тваринного походження - виготовляються з білку колагену, який добувається з кісток, шкіри та хрящової тканини тварин. Найбільш популярними джерелами колагену є риби, велика рогата худоба, домашня птиця.
  2. Рослинного походження - користуються великою популярністю у вегетаріанців і людей, що віддають перевагу кошерній їжі. Виробляються з гіпромелози і пуллулану, присутніх в целюлозі та крохмалі.

Більшість дослідників вважає, що твердження про шкоду або користь желатинових капсул неабияк перебільшені. В основному, це нейтральний продукт. При використанні недобросовісними виробниками сировини низької якості або порушеннях технологічного процесу можлива шкода для нашого організму. Деякі компанії пропонують купити рослинну олію або омегу в капсулах з риб'ячого желатину, що принесе додаткову користь здоров'ю. Іноді матеріал для виробництва оболонки збагачується вітаміном Е, і тоді покупець отримує «бонус» у скарбничку імунітету. Перед тим, як купити олію льону в капсулах або інший натурпродукт, рекомендуємо поцікавитися вмістом речовин-пластифікаторів. Дані компоненти використовуються для збереження текстури та форми капсул і можуть дуже відрізнятися за своїм складом. Саме тому дуже багато залежить від конкретного виробника. Із загальних позитивних властивостей колагену можна відзначити його благотворний вплив на еластичність шкіри, а також - на травлення і стан суглобів.

Що краще - капсульована або рідка олія?

За допомогою наведеної таблиці ви зможете самостійно визначити сильні і слабкі сторони кожної лікарської форми та зробити необхідні висновки.

Вид рослинної олії

Рекомендації до застосування

Недоліки

Скляна тара

Всередину, масаж і обтирання. Олії з приємним або нейтральним смаком.

Термін зберігання відкритої тари - не більше 4-6 тижнів.

Капсули

Всередину, маски для обличчя та волосся. Олії з різким смаком.

Більш висока вартість.


Переваги олії в пляшці

Головними перевагами даного виду є:

  • доступна ціна товару;
  • відсутність желатинових добавок;
  • можливість використання в великих обсягах;
  • індивідуальний підбір дозування;
  • можливість складання купажів.

Продукт приваблює лояльною вартістю, яка значно доступніша у порівнянні з капсульованими формами. Це вдалий варіант для тих, хто прагне до прийому «чистої» орголії, без додавання желатину. Багато хто любить додавати олії до салатів і, звичайно ж, для цих цілей використовується рідка форма випуску.

Такий продукт широко застосовується для масажу, обгортань і протирання. За допомогою декількох різновидів ви можете самостійно складати найрізноманітніші купажні суміші. Капсульованих олії суворо дозовані. Це може виступати перевагою (якщо дозування відповідає необхідному вам) або ж недоліком (якщо доводиться вживати півтори капсули та кожен раз викидати залишок).

Ще одним неочевидною перевагою є можливість визначити якість продукту перед його прийомом. Наприклад, ви можете «лизнути» крапельку олії перед тим, як вона потрапить у шлунок. Якщо смак здасться дивним або неприємним, продукт легко виплюнути. Про низьку якість капсульованого продукту деякі дізнаються вже через кілька годин після прийому по небажаним симптомам. Найбільш розумним виходом в даній ситуації стане пожертвувати однією капсулкою і протестувати покупку після придбання у нового продавця.

Відповідальні виробники ніколи не запропонують олію в пластиковій або прозорій скляній тарі. Для цього продукту вкрай важливим є захист від контакту з сонячними променями і максимальне обмеження доступу кисню. Саме тому найкращим варіантом стане пляшка з темного скла (темно-зеленого або коричневого), зі щільною кришкою або пробкою.

Переваги олії в капсулах

Серед основних переваг даного виду:

  • захищеність від кисню та сонця;
  • максимальна засвоюваність організмом;
  • компактність і практичність;
  • присутність колагену;
  • тривалий термін зберігання.

Щільна коллагенова оболонка не пропускає повітря, зберігаючи продукт від окислення при контакті з киснем. Не всі рослинні олії приємні на смак, що допомагає приховати капсула. Усувається необхідність чимось запивати або «заїдати», що економить час і не викликає підсвідомого несприйняття ліків. Згідно з медичними дослідженнями, олії в желатиновій оболонці більш швидко засвоюються людським організмом. Желатин не вступає в реакцію зі шлунковим соком, тому корисні речовини не нейтралізуються. Оболонка розчиняється тільки в кишечнику, де і відбувається всмоктування всіх біологічно активних компонентів. Всі корисні властивості максимально зберігаються.

Беззаперечною перевагою даного виду є практичність застосування, що особливо важливо під час відряджень або подорожей. Як правило, курс лікування становить від 1 до 3 місяців, тому дуже важливо не переривати його під час поїздок. Возити ж з собою пляшку не тільки незручно, але й загрожує появою плям в результаті випадкового удару сумки і появи тріщин в тарі. У кожній капсулі міститься певна кількість речовини, яка зазначена на упаковці. Це позбавляє від необхідності самостійного дозування мірною ложкою та спрощує сам процес. Купити органічну олію в Україні можна одразу великою партією, що вигідно при наданні оптових знижок. Продукт відрізняється тривалим терміном зберігання, і це дуже зручно.

Хіт продажу
Олія чорного кмину в капсулах
236 грн
Олія чорного кмину в капсулах
Рицинова олія в капсулах
88 грн
Рицинова олія в капсулах
Олія рижію
150 грн
Олія рижію

Яку форму випуску все ж таки вибрати?

Для отримання неупередженої відповіді на основне запитання статті необхідно вивчити особливості продукту і співвіднести їх з власними вимогами та очікуваннями. Вибір же конкретної лікарської форми грунтується на трьох головних критеріях: користь для організму, зручність застосування та доступність ціни.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
40 + ? = 41
Введіть число*
Рекомендовані товари
Чорний кмин в капсулах
Чорний кмин в капсулах
529 грн
Олія чорного кмину
Олія чорного кмину
349 грн
Олія рицинова в капсулах
Олія рицинова в капсулах
59 грн
Олія розторопші
Хіт продажу
Олія розторопші
259 грн
Інші статті автора
22.01.2023

Як боротися проти псоріазу та позбутися неприємних проявів хвороби?

14.01.2022

Дехто вважає її вітамінною бомбою для імунітету. Інші приписують ехінацеї чимало протипоказань.

11.11.2021

Регулярний прийом Омега-3, допомагає сильній статі покращити своє здоров'я та попередити розвиток низки захворювань.

Також радимо почитати
15.03.2020

Її використовують у виробництві елітної косметики та застосовують в домашніх умовах.

23.10.2018

Натуральні олії  мають цілющу силу, іноді унікальну. Завдяки цьому є можливість уникнути більшості хвороб без хімічних препаратів та побічних ефектів.

04.04.2020

Вони можуть використовуватися для чутливої шкіри, для тіла і обличчя, волосся та нігтів.

19.10.2018

Про олію чорного кмину в Єгипті розповідають кожному туристу. Цей засіб згадується у Корані, лікує від усіх хвороб, за винятком смерті (так казав пророк Мухаммед), не має побічних ефектів.