Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Олія з насіння конопель: корисна рівновага

Олія з насіння конопель все частіше стає зіркою передач про здоров'я і нестримно набирає популярність у всьому світі. Для нас це не заморський продукт, на кшталт ягід годжі. У раціоні наших предків вона довгий час використовувалась з таким же розмахом, як зараз соняшникова.

Шрот з насіння конопель
59 грн
Шрот з насіння конопель
Конопляна олія
240 грн
Конопляна олія
Олія насіння конопель
225 грн
Олія насіння конопель

Походження

Конопля посівна (Cannabis sativa L) - однорічна рослина з сімейства Коноплевих, зростає до двох метрів у висоту. Цвіте у вересні-серпні, потім з'являються двостулкові плоди-горішки з насінням. З них методом холодного віджиму отримують рослинну олію.

Рослина схожа на льон, тому ще фракійці робили з неї одяг. Стародавні греки використовували для приготування напою, який «тамує страждання», китайці - для лікування хвороб. На початок XX століття в СРСР коноплі активно вирощували в якості технічної культури. Все змінилося після Єдиної конвенції про наркотичні засоби, підписаної ООН в 1961 році.

Майже 50 років нарковмісна рослина була в немилості. Зараз коноплі вирощують в обмеженій кількості, під суворим контролем держави і навіть вивели сорти без наркотичного ефекту. Якщо про легалізацію ще сперечаються, сумнівів у користі олії немає.

Склад

Холодний віджим зберігає цінні речовини, чутливі до підвищення температури. Конопляна олія дійсно унікальна, містить близько 400 органічних сполук. Найбільш цінні компоненти:

  • Незамінні жирні кислоти - до 80%. Це рекордний показник, інші олії далеко позаду. Присутні ліноленова (56%), альфа-ліноленова (16%), олеїнова (12%), пальмітинова (6%), стеаринова (3%) кислоти, які корисні усім, особливо людям з ослабленим здоров'ям.
  • Вітаміни: A, C, E (натуральний антиоксидант), групи B. Одна з небагатьох рослинних олій, що містить вітамін D (в невеликій кількості).
  • Мінерали: кальцій, залізо, калій, магній, фосфор, цинк.
  • Амінокислоти, каротин, хлорофіл. Останній «нагороджує» олію відтінком хакі та протипухлинним ефектом. У складі є також канабідіол, але він не може викликати наркотичне сп'яніння. Щоб відчути психоактивну дію, доведеться за один прийом випити 6-9 літрів олії, це нереально.

Цілющі властивості

  • Зміцнює організм, корисна для усіх життєвих функцій. Підвищує опірність до інфекцій, тонізує, наповнює енергією.
  • Позбавляє від дратівливості й безсоння.
  • Нормалізує обмін речовин і гормональний фон.
  • Незамінна для прибічників вегетаріанства, в період поста, дієт для схуднення.
  • Завдяки оптимальному співвідношенню жирних кислот, що велика рідкість, знижує рівень «поганого» холестерину. Очищає судини, не дає утворюватися холестериновим бляшкам.
  • Зміцнює сердечний м'яз і стінки судин. Покращує стан при атеросклерозі, анемії, ішемічній хворобі серця, гіпертонії, тромбофлебіті, варикозному розширенні вен. Використовується для профілактики інфаркту, інсульту.
  • Рекомендується при нирковій недостатності, захворюваннях сечового і жовчного міхура, у т.ч. холециститі.
  • Покращує стан хворих атеросклерозом.
  • Використовується при інфекціях верхніх дихальних шляхів, бронхітах, пневмонії. Як допоміжний засіб ефективна при астмі, туберкульозі.
  • Покращує травлення. Знімає болі і запалення при коліті, ентериті, холециститі. Людям, що страждають від закрепів, варто також придивитися до цього засобу, воно має м'яку послаблюючу дію.
  • Знижує ризик появи пухлин, зменшує побічні ефекти хіміотерапії.
  • Корисна хворим на псоріаз, екзему, вовчак, дерматити різних видів. Лікує нариви, зовнішні рани, запалення. Покращує стан шкіри при акне.
  • Насичена альфа-лінолієвою кислотою олія сприяє кращому засвоєнню кальцію, зміцнює кістки. Це особливо важливо при остеопорозі, остеохондрозі, загоєнні переломів, патологічних змінах у кістках та суглобах. Використовується в комплексній терапії артритів, артрозу.
  • Жінкам полегшує стан під час передменструального синдрому, критичних днів і менопаузи. Корисна для чоловічої сечостатевої системи, дозволяє уникнути аденоми, покращує потенцію.
  • Омолоджує шкіру, підвищує еластичність, зволожує. На основі насіння конопель створюють цілі лінії косметичних продуктів, включаючи засоби для дитячої і чутливої шкіри. Зміцнює нігті, волосся.

Застосування

Вживають олію згідно з інструкцією, зазвичай по чайній ложці 2-3 рази в день за 20-30 хвилин до їжі, або в складі негарячих страв.

  • При ранах, наривах та інших ураженнях шкіри прикладають змочену в олії марлеву серветку. Компреси знімуть запалення, знеболять і загоять. Ще олія підходить для усіх видів лікувального масажу, особливо при остеохондрозі, артриті, ревматизмі.
  • У домашньому догляді за обличчям і тілом наноситься на очищену шкіру. Добре вбирається, не залишаючи жирний блиск. Декілька крапель збагатять будь-який крем та маску.
  • Смак у олії приємний, з легким присмаком горіхів і насіння. У кулінарії використовується для соусів, заправки салатів, можна додавати до супів, каш, інших страв, але не нагрівати. При термічній обробці втрачає корисні властивості, на ній краще не готувати. Відкриту пляшку зберігати в холодильнику.
Конопляне борошно
49 грн
Конопляне борошно
Конопляний протеїн
250 грн
Конопляний протеїн
Акція
Хіт продажу
Екстракт з насіння конопель Знижка
199 грн 139 грн
Екстракт з насіння конопель

Нагадаємо, олія з насіння конопель повністю засвоюється в сирому вигляді - натуральний концентрат користі. Протипоказанням є лише індивідуальна непереносимість. За наявності захворювань у стадії загострення перед прийомом краще проконсультуватись із лікарем.

Коментарі
Александр 23.04.2021, 17:03
Конопляное масло покупал для отца, у которого начались возрастные скачки давления. Состояние менялось очень быстро, без каких то видимых причин, кофе не пьет. После первой бутылки (3 недели) стал чувствовать себя лучше, прошло головокружение, вернулся хороший сон. Масло работает, рекомендую.
Написати коментар
46 + ? = 47
Введіть число*
Рекомендовані товари
Конопляна олія
Конопляна олія
240 грн
Екстракт з насіння конопель Знижка
Акція
Хіт продажу
Екстракт з насіння конопель
199 грн 139 грн
Конопляна олія
Конопляна олія
195 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
21.03.2020

Така рослина як конопля, є сьогодні одним з найбільш суперечливих.

12.04.2020

Сьогодні образ коноплі занадто спотворений та все ще має негативний відтінок.

05.05.2021

Амінокислоти, вітаміни, багатий вміст мінералів та легка засвоюваність, роблять його кращим серед рослинних протеїнів.