Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Олія чорного кмину та простатит

Ботанічна назва рослини (чорнушка посівна) звучить не так солідно. Чорним кмином її насіння назвали за зовнішню схожість зі звичайним, хоча насправді вони не родичі. В арабській медицині прийнято вважати, що якщо вживати чорний кмин, простатит, подагра, сечокам'яна хвороба, атеросклероз та інші вікові захворювання з'являться у пацієнта на 10-15 років пізніше або обійдуть його стороною.

Хіт продажу
Олія чорного кмину в капсулах
236 грн
Олія чорного кмину в капсулах
Чорний кмин в капсулах
529 грн
Чорний кмин в капсулах
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину

У вітчизняній народній і науковій медицині його терапевтичні властивості пройшли майже непоміченими. У наших широтах чорний кмин застосовують в кулінарії, у якості спеції.

Чорний кмин: корисні властивості для чоловіків

Простата, як і всі залози, дуже залежить від якості кровопостачання. Їй потрібно виробляти сім'яну рідину, рідину, а для цього потрібні активні компоненти, що постачаються з кров'ю. Зростаючі напередодні клімаксу коливання гормонального фону зазвичай поєднуються з дегенерацією судин. Ці 2 чинники стають основною причиною вікового простатиту - як зараз вже відомо, практично неминучого. Причому атеросклероз в дітородному віці доставляє чоловікам більше ускладнень, ніж жінкам. Судини слабкої статі захищені від утворення холестеринових бляшок завдяки наявності жіночих гормонів - естрогенів.

Тестостерон не має такої дії, а олія кмину містить фітостерини, які сповільнюють цей процес. Це рослинний варіант холестерину. Він не може використовуватися організмом аналогічним чином, але зменшує всмоктування тваринного «оригіналу» з кишечника в кров. Багаті фітостеринами рослини вважаються гарним засобом допомоги при атеросклерозі та його пізніх ускладненнях (гіпертонія, ІХС, інсульт або інфаркт).

Є в олії чорного кмину і миляща основа у вигляді сапонінів. Вона цікава тим, що тварини і самі рослини використовують їх в якості стимулятора розмноження. Для людини у високій концентрації можуть давати аналогічний тваринному царству ефект (їх нерідко додають в стероїдні ліки).

Гостра, як чорний перець, що має малиново-мускатний аромат, чорнушка посівна використовується переважно як адаптоген - засіб, який полегшує адаптацію організму до різних несприятливих впливів та змін зовні. Мова не завжди йде про негативні зміни - переїзд на нове місце проживання або подорож в незнайому країну діють аналогічним чином. І саме від стану імунітету якраз і залежить процес адаптації.

Чорний кмин при простатиті дозволяє пацієнтові

  • відновити ерекцію і лібідо;
  • усунути перепади тиску;
  • зменшити болі у суглобах;
  • відчути прилив сил, і не лише у ліжку (поліпшуються також пам'ять, мислення і увага).

Алкалоїди та флавоноїди також мають здатність покращувати апетит, перистальтику, служать жовчогінним стимулятором і стимулятором кровообігу.

Лікування простатиту олією чорного кмину

У переважній більшості випадків насіння цієї рослини використовують в кулінарії - меленими або у вигляді олії. Найпростіший спосіб загального оздоровлення з їх допомогою полягає в додаванні в сухому вигляді, в будь-які страви за смаком, по 2 г на добу. Олію з нього також п'ють по 1 ч. л. в день, незалежно від прийомів їжі, протягом 14 діб з ще одним тижнем перерви між курсами.

Самостійне виготовлення олії - праця нелегка. Вона відрізняється від магазинних аналогів концентрацією діючих речовин. Причина в тому, що магазинний оригінал виготовляють пресуванням самого насіння рослини. А зважаючи на відсутність преса серед кухонного начиння, своїми руками його доведеться виготовляти як настоянку на рослиній олії іншого виду.

Бажано обрати оливкову першого віджиму, надати їй кімнатну або трохи теплішу температуру, засипати на 0,5 л її обсягу 0,5 склянки меленого насіння чорного кмину, закрити пробкою. Настоювати суміш потрібно в темному місці 10 діб, щодня струшуючи, після відцідити через складену в 4 шари марлю.

Можна також зробити в термосі настій ромашки (1 ч. л. на 250 мл води), додавши до нього 0,3 дес. л. цілого або меленого насіння чорнушки. Настояти 1 годину, процідити через чайне ситечко, додати 1 ст. л. меду і випити за 2 прийоми. А лікування простатиту чорним кмином також обов'язково вимагає приготування сидячих ванночок на його основі. Для цього беруть придатну або спеціальну ємкість, заливають теплою (до 60 0С) водою, додають олію з розрахунку 1 ч. л. на 2 л води і сидять в готовому розчині півгодини.

Ефективність

Офіційна медицина не відстежує результативність прийому народних засобів і дотримується невисокої думки про них (вважає їх швидше непоганою профілактикою, ніж методом терапії). Але у більшості тих, хто застосовував чорний кмин для лікування простатиту, з ним одужання йшло успішніше і швидше - ймовірно, за рахунок адаптогенної і місцевоподразнюючої дії.
Загалом, термін терапії з його допомогою можна скоротити на 4-6 міс. за рахунок зняття запалення і нормалізації кровообігу в органах малого таза. Він також допомагає швидше подолати наслідки прийому сильних антибіотиків, служить мінеральною добавкою (більше 10 різних сполук) до їжі.

Протипоказання та побічні ефекти

Прийом адаптогенів, як стимуляторів імунітету рекомендується не для всіх. Їх не варто вживати тим, хто страждає на алергію та аутоімунні захворювання (псоріазом, васкулітом, системним вовчаком та іншими) і тим, хто приймає імуносупресори після трансплантації донорських органів.

Їх вживання всередину також протипоказане при:

  • гастриті;
  • дуоденіті;
  • виразці шлунка або кишечника;
  • жовчних каменях;
  • поліпах шлунка / кишківника.

Зовнішньо його не можна наносити на слизові оболонки, пошкоджену і особливо чутливу шкіру статевих органів (максимум на лобок, але не на пеніс або область великої стегнової складки), на області розростання генітальних папілом, інших добро- і злоякісних новоутворень, свіжих рубців.

Шрот чорного кмину
60 грн
Шрот чорного кмину
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena

Всі продукти на основі чорнушки посівної добре розігрівають і подразнюють пошкоджену/тонку шкіру. А новоутворення під їх дією можуть почати рости і видозмінюватися.

Коментарі
Маргарита 12.11.2021, 15:07
Интересно, надо заказать мужу.
Написати коментар
41 + ? = 48
Введіть число*
Рекомендовані товари
Чорний кмин в капсулах
Чорний кмин в капсулах
529 грн
Олія чорного кмину
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину в капсулах
Хіт продажу
Олія чорного кмину в капсулах
236 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
21.03.2020

Нігелла посівна і чорнушка дамаська - корисні властивості та принципові відмінності.

19.10.2018

Про олію чорного кмину в Єгипті розповідають кожному туристу. Цей засіб згадується у Корані, лікує від усіх хвороб, за винятком смерті (так казав пророк Мухаммед), не має побічних ефектів.

30.03.2020

Порівняємо можливості двох рослинних імуностимуляторів.

15.03.2020

Важливою особливістю продукту є значний вміст в ньому рослинних замінників жіночих гормонів - фітоестрогенів.

21.10.2019

Чим корисний чорний кмин для чоловіків. Рецепти використання та лікування при простатиті.