Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Сквален: аргументи на користь олії амаранту

Це унікальна природна речовина, яка виконує в організмі людини багато важливих функцій. Сквален в перекладі з латинської означає “акула”, адже ще в минулому столітті японський вчений виявив даний компонент в печінці деяких видів акул.

Амарантові пластівці "Експрес"
166 грн
Амарантові пластівці "Експрес"
Акція
Хіт продажу
Амарантова олія органічна Знижка
997 грн 897 грн
Амарантова олія органічна
Акція
Хіт продажу
Олія амаранту в капсулах Знижка
99 грн 89 грн
Олія амаранту в капсулах

Добувати цінний елемент подібним чином було б занадто жорстоко і неприпустимо, тому люди почали шукати альтернативне джерело, яким виявилося масло амаранту.

Що таке сквален

Це один з компонентів захисного шару людської шкіри. Мінімум 13% цього елементу міститься в сальних залозах. Природне джерело - амарант. Невелика кількість цієї речовини є і в інших видах олій, наприклад, оливковій. Але якщо в оливковій олії максимум 208 мг сквалену на 100 г жиру, то в амарантовій цілих 6000 мг. Зерна амаранту містять 7-7,7% ліпідів і ці ліпіди надзвичайно цінні через присутність таких інгредієнтів, які не зустрічаються разом в інших поширених оліях. Це той же сквален, ненасичені жирні кислоти, вітамін Е у вигляді токоферолів, токотрієнолів і фітостеролів. По відношенню до людської шкіри, сквален не тільки використовується як антиоксидант, зволожувач і поживна речовина, але також застосовується при лікуванні шкірних захворювань, таких як себорейний дерматит, прищі, псоріаз або атопічний дерматит.

Вчені багато вивчали користь сквалену і більшість висновків одностайні - він є антиоксидантом, імуностимулятором, генератором кисню. Для кращого розуміння ролі сквалену в шкірі, пропонуємо ознайомитися зі структурою шкірного сала, на прикладі таблиці.

Склад речовини

%

Ефіри воску

25

Сквален

13

Холестерин

2

Тригліцериди і дигліцериди

57

Інші компоненти

3


Користь для шкіри

Сквален дає на організм багато позитивних ефектів. Він уповільнює розвиток ракових клітин, підвищує імунітет і навіть може продовжити життя, не кажучи вже про молодість обличчя. Опишемо, основні дії цієї речовини на шкірний покрив.

  • Пом'якшує. Численні наукові дослідження показали, що сквален є найефективнішим пом'якшувальним засобом, який тільки існує в природі. Він моментально всмоктується не залишаючи слідів. Вчені вимірювали стабільність, центрифугування, в'язкість і рН сквалену, проводили мікроскопічний аналіз, що підтвердив ці факти.
  • Зволожує. Шкіра досить часто пересушується і втрачає необхідну для здорового вигляду, кількість води. Щоб дослідити ефективність сквалену по відновленню водного балансу шкіри, проводилися певні експериментальні дослідження. Сквален додавався в шкіру щурів, яку попередньо обробляли лаурилсульфатом натрію. Після сквалену, шкіра відновлювала водний баланс практично моментально.
  • Антиоксидація. Сквален сильний антиоксидант і природний антибіотик. Він володіє анти окислювальною дією, пригнічує роздратування шкіри.
  • Протипухлинна дія. Вчені вже досить давно виявили ефективність сквалену при боротьбі і профілактиці онкологічних захворювань. Зокрема, дослідження знову ж проводились на гризунах. Для експерименту були відібрані декілька десятків мишей з пухлинами шкіри. Їх лікували 5% скваленом. До кінця дослідження, чверть гризунів позбулися пухлини.

Сквален досить широко застосовується, як добавка до ліпідних і наноліпідних емульсій - колоїдних систем з дуже дрібними краплями речовини, що не розчиняється. Використання таких емульсій дозволяє уникнути контакту препарату з рідинами і тканинами організму, тим самим попередити можливі побічні ефекти. Сквален досить широко застосовується, як добавка до ліпідних і наноліпідних емульсій - колоїдних систем з дуже дрібними краплями речовини, що не розчиняється. Використання таких емульсій дозволяє уникнути контакту препарату з рідинами і тканинами організму, тим самим попередити можливі побічні ефекти.

Вітамінні родичі сквалену

Багато інших речовин, структурно схожих зі скваленом, існує в природі і всі вони виконують різні біологічні функції. Зокрема це:

  1. β-каротин є ефективним поглиначем вільних радикалів і накопичується в шкірі людини шляхом перорального прийому. Βін захищає шкіру від деяких захворювань викликаних УФ-променями. Також, утворює фотозахист для шкіри. Наукові дослідження показали, що каротин був частково успішним в лікуванні розладів світлочутливості.
  2. Коензим Q10 є важливим ліпофільним антиоксидантом, що синтезується організмом. Ця речовина широко застосовується в дерматології і косметології. Місцеве нанесення коензиму на шкіру людини ефективно для зменшення глибини зморшок.
  3. Вітамін А і деякі його родинні речовини були досліджені, щоб визначити наявність хіміопрофілактичних ефектів. Результати чудові. Зокрема вітаміни допомагають зменшувати шкідливий вплив УФ-променів. Допомагають відновити природній колаген. Препарати з вітаміном А ефективні при боротьбі з висипаннями.
  4. Вітамін Е - найбільш потужний жиророзчинний антиоксидант. Вважається, що він грає важливу роль в захисті шкіри від пухлин, викликаних ультрафіолетом.
  5. Вітамін К - це інша речовина, пов'язана зі скваленом, яка робить позитивний вплив на фізіологію шкіри. Нанесення вітаміну К на шкіру також використовується для придушення пігментації і усунення синців.

Вчені одностайно визначили ефективність сквалену в зменшенні окисного пошкодження вільних радикалів на шкірі.

Акція
Шрот з насіння амаранту Знижка
59 грн 53 грн
Шрот з насіння амаранту
Хіт продажу
Олія насіння амаранту
448 грн
Олія насіння амаранту
Амарантове борошно органічне
130 грн
Амарантове борошно органічне

В майбутньому ще неодноразово плануються різні дослідження, які повинні довести ефективність речовини в боротьбі з раком. Також, вже доведено, що це невід'ємний елемент у догляді за шкірою, який можливо здійснювати завдяки амарантовій олії.

Коментарі
Александр 27.11.2021, 19:16
У вас там формула сквалана, а не сквалена. У сквалена есть двойные связи
Написати коментар
45 + ? = 47
Введіть число*
Рекомендовані товари
Амарантова олія органічна Знижка
Акція
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн 897 грн
Амарантові пластівці "Експрес"
Амарантові пластівці "Експрес"
166 грн
Олія амаранту в капсулах Знижка
Акція
Хіт продажу
Олія амаранту в капсулах
99 грн 89 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
08.11.2018

Ця унікальна рослина ні в чому не поступається, але багато в чому перевершує відому всім пшеницю.

15.03.2020

Її використовують у виробництві елітної косметики та застосовують в домашніх умовах.

12.11.2018

Природна сила рослин подарує вашій шкірі здоров'я і красу. Які олії підійдуть, як використовувати і чого очікувати від застосування.

14.05.2020

Яка амарантова крупа підійде найкраще для самих маленьких гурманів.