Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Гарбузова олія: рідкісні властивості зеленого насіння

Олію з насіння гарбуза почали отримувати порівняно недавно, хоча сам овоч масово вживали в їжу вже протягом декількох тисячоліть. Ідея вилучення маслянистої субстанції належить австрійським кухарям, які близько 300 років тому почали додавати новий продукт до салатів і страв зі спаржі.

Акція
Хіт продажу
Шрот з насіння гарбуза Знижка
59 грн 53 грн
Шрот з насіння гарбуза
Олія насіння гарбуза
198 грн
Олія насіння гарбуза

Насичено-смарагдовий колір і приємний горіховий аромат швидко підкорили серця гурманів, однак про його цілющі властивості в ту пору здогадувалися лише обрані. Лікування гарбузовою олією набуло поширення тільки в ХХ столітті, після Першої світової війни. В наші дні вивченням цього унікального природного продукту займаються провідні інститути світу, чиї відкриття лише підтверджують досвід народної медицини.

Чим цікава олія з насіння гарбуза?

Смак продукту запам'ятовується пікантними горіховими нотками з невеликою гіркуватістю. У запаху присутні аромати трав і смаженого арахісу. У складі міститься багато корисних компонентів, серед них:

  • Вітаміни: Т, F, Е, К, група В (1, 2, 6), РР, С, Р
  • Цинк, магній, залізо, кальцій, селен, калій та ін.
  • Фітостероли
  • Жирні кислоти (в тому числі, Омега-6 і Омега-3)
  • Флавоноїди
  • Токофероли
  • Каротиноїди

Фітостероли сприяють зниженню рівня шкідливого холестерину та уповільнюють його всмоктування в кишечнику. Дані речовини також ефективні як профілактичний засіб, що запобігає появі та розвитку злоякісних утворень. Токофероли необхідні для регуляції синтезу білка, виведення з тканин молочної кислоти після інтенсивних фізичних навантажень. Вони беруть участь в тканинному диханні та клітинному метаболізмі. Гарбузова олія (ціна якого доступна всім) містить у великих кількостях каротиноїди, що стимулюють ріст кісткової тканини та впливають на гостроту зору.

Дивовижний факт: помірний прийом даної олії, незважаючи на її високу калорійність, допомагає скинути вагу та прискорити жировий обмін. Це відбувається завдяки присутності у складі продукту фосфоліпідів. Флавоноїди спричиняють одразу кілька ефектів: антиоксидантний, бактерицидний і регенеруючий.

Серед вітамінів хотілося б особливо зупинитися на таких: С, А, Е і Т. Всім відомо, що вітамін А - це «рятівник зору» і «природний офтальмолог». Вітамін С часто називають захисником від застуд. Вітамін Е відомий своїм благотворним впливом на здоров'я шкіри та волосся. А ось про карнітин, вітаміні Т мало хто знає. Цей вітамін не синтезується людським організмом в достатній кількості і дуже рідко зустрічається в овочах і фруктах. Найбільше його знаходиться в рибі та м'ясі, що створює певні проблеми для вегетаріанців. У зв'язку з цим олія з гарбуза особливо рекомендується тим, хто відмовився від м'ясних і рибних страв. Дефіцит вітаміну Т провокує захворювання серцево-судинної системи і порушення перетворення жирів на енергію.

Не меншого значення мають для нашого здоров'я незамінні жирні кислоти Омега-3 і Омега-6. Вони зміцнюють клітинні мембрани, виводять шкідливий холестерин, знімають запалення, покращують роботу багатьох органів і систем (серцево-судинної, нервової, травної, репродуктивної, імунної).

Для чого найбільш корисна?

Вживання рекомендується як загальнозміцнюючий засіб, а також - для лікування та профілактики наступних проблем зі здоров'ям:

  1. Хвороби печінки та жовчної системи (за винятком жовчно-кам'яної хвороби та ряду інших).
  2. Захворювання та косметичні дефекти шкіри - післяопікові рубці, тріщини, лущення, попрілості, набряклість, зморшки, в'ялість.
  3. Стан стресу і підвищеної тривожності, профілактика «емоційного вигорання» у представників екстремальних професій.
  4. Захворювання передміхурової залози, статева дисфункція у чоловіків.
  5. Лікування і профілактика гельмінтозів.
  6. Профілактика захворювань серцево-судинної системи, підвищення артеріального тиску і рівня холестерину.
  7. Лікування захворювань шлунково-кишкового тракту - гастритів, колітів, ентероколітів, закрепів.
  8. Алергічні реакції на укуси комах і опіки отруйних рослин.
  9. Лікування циститу і хронічних захворювань нирок, зняття спазмів, виведення зайвої рідини з організму.
  10. Підвищення імунітету, захист від сезонних застуд.

Гарбузова олія в кулінарії і для лікування застосовується виключно у сирому вигляді. Її не рекомендується сильно нагрівати, а тим більше - використовувати для смаження. Продукт додають не тільки до салатів і каш, але і до готового м'яса, супів, десертів. Включивши олію до щоденного раціону, ви забезпечите себе корисними компонентами та уникнете багатьох небезпечних захворювань.

Для вживання з метою лікування краще скористатися перевіреними рецептами та дотримуватися необхідного дозування.

Що лікуємо

Як готуємо

Що потрібно врахувати

Жирова дистрофія печінки

0, 5 склянки олії змішати з 0,5 л меду, крупної головкою часнику і 2 лимонами зі шкіркою (лимони і часник подрібнити).

Зберігати в прохолодному і темному місці. Приймати за 30 хв. до їди по 2 ч. л.

Гельмінтози

Приймати за 30 хв. до їди по 1 ч. л. олії тричі на день, вранці - натщесерце.

Курс лікування - 14 днів. Додатково їжу збагачують кмином і корицею.

Ангіна, стоматит, пародонтит, гінгівіт

У рівних частинах змішати олію з насіння гарбуза і сік алое. Змащувати горло при ангіні. При стоматологічних захворюваннях утримувати в роті 1 ч. л. суміші протягом 15 хвилин, потім виплюнути.

При додаванні до суміші невеликої кількості спирту її можна використовувати для розтирань грудей і спини при хронічному кашлі.

Купероз, попрілості, лущення шкіри

Змішати в рівних кількостях олії гарбуза і ромашки (календули), підігріти до температури тіла. Нанести на проблемну шкіру на 30 хвилин, після чого видалити надлишки.

Застосовувати не частіше 1-2 разів на тиждень. Можна втирати суміш в шкіру голови для стимуляції росту волосся.

Акція
Хіт продажу
Шрот з насіння гарбуза Знижка
59 грн 53 грн
Шрот з насіння гарбуза
Олія насіння гарбуза
198 грн
Олія насіння гарбуза

У нашому інтернет-магазині не складно купити сиру олію насіння гарбуза і бути впевненим в її бездоганній якості. Цей смарагдовий лікар приємно здивує вас своєю ефективністю та подарує здоров'я на довгі роки!

Коментарі
Олена 23.04.2021, 19:55
Навіть не підозрювала, що гарбузова олія може мати стільки корисних властивостей. Ми її купуємо як улюблену заправку до овочевих салатів. Аромат просто бомба.
Написати коментар
32 + ? = 37
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія насіння гарбуза
Олія насіння гарбуза
198 грн
Капсули "Олія гарбузова" Знижка
Акція
Капсули "Олія гарбузова"
97 грн 87 грн
Інші статті автора
10.12.2021

Омега-3, риб'ячий жир та вітамін D. Багато хто помилково вважає, що це слова-синоніми. Насправді це зовсім не так, хоча в деяких випадках грань буває тонка.

17.11.2021

Що насправді може містити риб'ячий жир і в якій кількості? Омега-3 чи вітаміни А, Д та Е?

05.05.2021

Амінокислоти, вітаміни, багатий вміст мінералів та легка засвоюваність, роблять його кращим серед рослинних протеїнів.

Також радимо почитати
13.05.2020

Cucurbita належить до однієї з найдавніших культур, які «приручила» людина.

06.05.2019

Білка більше, ніж в перепелиних яйцях, а концентрація каротину вища, ніж у моркві.