Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Властивості гідрофільного масла: користь чи міф?

Гідрофільні олії вважаються одним з косметичних трендів останніх років, які прийшли на зміну шкідливій звичці наших бабусь «намивати шкіру до скрипу». Дбайливі методи видалення макіяжу за допомогою масляних екстрактів вперше відкрили для себе мешканки Кореї. Через короткий час цей спосіб затребуваним в більшості країн Європи.

На жаль, в Україні гідрофільні олії незаслужено перебувають «в тіні» більш традиційних косметичних препаратів - лосьйонів, тоніків, косметичного молочка та інших синтетичних засобів. Серед наших співвітчизниць, що ставляться упереджено до даної новинки - власниці жирної та комбінованої шкіри. Переважна більшість з них відмовляється від застосування гідрофільних олій. Такі жінки бояться остаточно порушити роботу сальних залоз, побоюються появи комедонів і запалень. Для того, щоб переконатися в користі даного продукту, варто довіряти фактам, а не розповсюдженим міфам.

Що таке гідрофільна олія і для чого

У перекладі з латині «гідрофільний» означає «той, який любить воду». Даний вид олій здатний без залишку розчинятися у воді та змиватися разом з нею. На шкірі не залишається ні розводів, ні пінки. Це зручне і просте засіб для демакіяжу, яке підходить для всіх типів шкіри (в тому числі, і жирної). При цьому для кожного типу дерми підбирається продукт з певними властивостями. Застосовувати його можна двічі на добу, без обмежень у кількості днів.

Виділяють кілька видів даного засобу:

  • Однокомпонентні (в основі 1 органічна олія) і багатокомпонентні (2 або більше основ).
  • Універсальні (для будь-якого типу шкіри) і спеціальні (для жирної, проблемної або сухої шкіри).
  • Для обличчя, голови або тіла.

Принцип дії засобу дуже простий: після нанесення на вологу поверхню препарат перетворюється на спеціальну емульсію. Вона захоплює частинки декоративної косметики, відмерлої дерми та інших забруднень. Така плівка швидко змивається водою, не порушуючи кислотно-лужний баланс дерми і не пересушує її.

Термін «гидрофильна олія» є умовною назвою, оскільки склад такого препарату може значно відрізнятися. У найбільш простих варіантах - це органічна олія та емульгатор, що зв'язує молекули води і масла. Виробники також пропонують багатокомпонентні емульсії, які додатково збагачені вітамінами, фруктовими екстрактами, ефірними компонентами, гіалуроновою кислотою, вугіллям. Продукт може виготовлятися на основі однієї або кількох рослинних основ.

Відмінності від косметичних олій

Крім спільного слова «олія» і приналежності до б'юті-сфери дані препарати мають дуже мало схожого. Наведена таблиця допоможе краще розібратися в основних відмінностях і правильно підібрати продукцію.

Вид олії

Основний склад

Мета застосування

Принцип дії

Особливості

Гідрофільна

Органічна  олія + емульгатор

Видалення макіяжу, очищення

На поверхні дерми

Легко змивається водою

Косметична

Органічна олія

Живлення та зволоження шкіри

На поверхні і в глибоких шарах епідермісу

Утворює жирну плівку

Олія гідрофільна наноситься на брудну шкіру для очищення, а для нанесення косметичного аналогу потрібна попередня підготовка - очищення від косметики і забруднень. Як бачите, неможливо віддати пріоритет будь-якому з цих продуктів, оскільки вони призначені для вирішення принципово різних завдань.

Вибираємо чи ні?

Засіб ефективно очищає шкіру, не пересушує і не травмуює її. Регулярне застосування допомагає нормалізувати функціонування сальних залоз і усунути характерний, неприємний блиск. Саме тому це прекрасний варіант для людей з жирною та комбінованою шкірою. Додатковою функцією є живлення та зволоження, що сприяє розгладженню зморшок і лікування лущення. Після першого ж застосування покупці відзначають звуження пор, а після одного-двох тижнів використання зникають вугрі. Натуральний склад гідрофільних олій гарантує їх гармонійний і м'який вплив. Багато препаратів мають антиоксидантний і омолоджуючий ефект.

Справедливості заради варто зауважити, що окремі нарікання на препарат обумовлені його неправильним застосуванням. Деякі дівчата скаржаться на те, що вони «зіпсували» шкіру. Як правило, мова йде про появу запалень і збільшення кількості комедонів у власниць жирної та комбінованої шкіри. Але ж косметологи радять дівчатам з проблемною шкірою не обмежуватися видаленням «гідрофілки» водою! На батьківщині засобу загальноприйнята двоступенева система очищення. Після видалення макіяжу олією обличчя очищають із застосуванням пінки. Це непоганий варіант для жирної шкіри, який однак не підійде людям з сухою дермой. Їм досить провести демакияж з гідрофільною емульсією. В такому випадку обличчя залишиться зволоженим. Видалення макіяжу з повік іноді призводить до затікання засобу під повіки та утворення плівки, що дуже небажано. Тому для обробки даної області краще не використовувати цей препарат.

Можливі області застосування

На сході даний продукт широко використовується для вирішення найрізноманітніших завдань. Він універсальний, ефективний і екологічно безпечний. Натуральний склад обумовлює мінімальну ймовірність появи алергічних реакцій. Серед популярних сфер використання:

  1. Миття голови. Суміш ефективно очищає волосся, видаляючи залишки лаку та жир. Випускаються спеціальні склади для усунення лупи, зміцнення волосся і т.п. Деякі з препаратів потребують змивання шампунем, інші ж виступають йому повноцінною альтернативою.
  2. Гоління. Гідрофільні олії при контакті з водою набувають кремоподібної консистенції. Вони заспокоюють шкіру та запобігають запаленням, знижують ризик появи подразнень і пересушування.
  3. Миття тіла. Підійде для людей будь-якого віку, починаючи з дитячого. Делікатно піклується про наше тіло, нормалізує Нр і захищає від подразнюючої дії води з підвищеною жорсткістю.
  4. Масаж. Рекомендується для обличчя та області декольте. Процедура проводиться під час миття, у напрямку спеціальних масажних ліній.

Купити гидрофильну олію в Україні сьогодні можна за доступною ціною, що відкриває широкі можливості для індивідуального підбору цього дивного природного продукту.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
8 + ? = 12
Введіть число*
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
25.03.2020

Anti Age засоби не панацея від старості, але можуть мати чудовий ефект.

25.03.2020

Два принципово різних засоби, кожен з яких має свій склад і ефекти.

26.03.2020

Вперше чуєте це слово? Воно наче складається з двох добре відомих термінів: "косметика" та "фармацевтика".

03.04.2020

За допомогою розторопші, можна істотно поліпшити стан шкіри, продовжити її молодість та свіжість.