Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Як краще використовувати гідролат для обличчя?

Практично всі жінки рано чи пізно починають перейматися станом своєї шкіри та використовувати різні доглядові засоби. В одних це креми від люксових брендів, в інших домашні маски, в третіх професійні косметологи. Є й ті, і їх щоразу більше, що надають перевагу натуральним продуктам, наприклад, гідролатам. Це справжній маст хев кожної дівчини. Ці монопродукти здатні тонізувати, зволожувати, живити, регенерувати та очищати шкіру. Лікувати висипання і навіть акне. Є кілька десятків видів “квіткової води”, та понад десяток способів її використання.

Акція
Хіт продажу
Гідролат "Троянда" Знижка
109 грн 76 грн
Гідролат "Троянда"
Гідролат-мікс "Anti-Age"
99 грн
Гідролат-мікс "Anti-Age"

Що таке гідролат: коротка довідка

Якщо ви вперше чуєте про гідролат, то ця коротка довідка саме для вас. Це засіб, який по іншому називають дистилятом рослин або просто квітковою водою. Його отримують в процесі виробництва ефірних олій. В спеціальну конструкцію поміщають сировину: квіти, корінці, ягоди тощо. Знизу, розміщують ємність з водою де вона кипітиме на повільному вогні. Водяний пар проходитиме через сировину “витягуючи” з квітів та ягід корисні компоненти.

Потім цей пар осідає у вигляді конденсату в ще одній ємності. З конденсату відділяють ефірні олії, а те, що залишається іменують гідролатом.

В результаті виходить делікатний засіб, з вітамінами, органічними кислотами, мінералами та мікроелементами у складі. Гідролат на відміну від ефірних олій, не концентрований продукт, тому не викликає алергічних реакцій та немає протипоказань.

10 способів використання гідролату для догляду за обличчям

Найпоширеніший спосіб - це використання гідролату замість тоніка. Рідину розпилюють на обличчя та протирають шкіру ватним диском чи дають дермі просохнути природним способом. Та варіантів застосування дистиляту набагато більше. Це не лише аналог тоніка. Це дуже універсальний продукт, який сміливо може замінити половину вашої косметички.

  1. База під олію або макіяж. Зараз в тренді багатошаровий догляд за обличчям, де дівчата спочатку наносять спеціальну базу, потім олійку, потім крем, а інколи наостанок ще й макіяж. Все задля того, щоб шкіра була максимально зволожена та насичена. Гідролат з огірка, ромашки чи троянди повністю може замінити базу. Завдяки йому олія або макіяж будуть лягати рівномірно та якісно. Також, це чудовий засіб для масажу обличчя.
  2. Освіжаючий спрей. В період літньої спеки або ж взимку під час роботи обігрівачів можна освіжити шкіру з допомогою гідролатів. Розпиліть їх на обличчя та легенько помасажуйте. Не можна залишати краплі рідини висихати природним способом, адже це провокує ще більшу сухість
  3. Для вмивання. Якщо ваша шкіра занадто чутлива і погано реагує на хлоровану воду з крану можна замінити її на гідролат. Ранкове вмивання цим засобом суттєво покращить стан дерми.
  4. Для усунення темних кругів під очима. Є чудовий спосіб позбутися мішків та темних кругів. Розлийте гідролат в форму для льоду та заморозьте. Кубиками протирайте шкіру і результат не змусить себе чекати. Зауважимо, що при куперозі використовувати лід не можна.
  5. Основа для масок. Це ідеальна база для розведення масок. Продукт збагатить їх, та підсилить ефект. Також, “квіткова вода” підходить, як індивідуальна маска. Змочіть в ній ватні диски та розмістіть їх на обличчі на 15-20 хвилин.
  6. Замість патч. Патчі — це ще один популярний продукт, який дозволяє зняти втому, набряки та зробити погляд більш відкритим. Треба змочити ватні диски у гідролаті з волошки або троянди та помістити їх під очима. Результат перевершить очікування.
  7. Заспокійливий засіб після шугаринга обличчя. Воскова депіляція обличчя — це популярна процедура. І як би делікатно її не проводили, нерідко це провокує подразнення і почервоніння. Гідролат з ромашки або лаванди заспокоїть дерму та прискорить загоєння дрібних ранок.
  8. Засіб після засмаги. Якщо шкіра обличчя обгоріла її потрібно негайно рятувати: заспокоювати, зволожувати та збагачувати корисними компонентами. З цим відмінно впорається м’ята і лаванда. Вони охолодять дерму, знімуть почервоніння та вгамують печіння.
  9. Засіб при укусах комах. З гідролатів можна робити примочки якщо вас покусали комахи, чи просто з’явилися болючі прищі. Ромашка, кропива, лимон підсушують шкіру, знімають запалення та набряк.
  10. Замість міцелярної води. Гідролатом можна змивати макіяж. Буде не лише ефективно, а й корисно. На відміну від міцелярки гідролат не потрібно змивати водою.

Зрештою це чудовий додатковий компонент до багатьох доглядових засобів. Кілька капель рожевого або лавандового гідролату чудово збагатять антивікові креми, маски, лосьйони та скраби.

П’ять універсальних гідролатів для шкіри

Якщо ви хочете спробувати цей продукт, але не знаєте з чого почати, можемо порекомендувати кілька універсальних засобів. Взагалі, для обличчя підходять практично всі гідролати отримані з квітів. Вони делікатно та легко очищають і зволожують.

Назва гідролату

Властивості

Трояндовий

Зволожує, розгладжує зморшки, попереджає  лущення, живить, висвітлює шкіру навколо очей.

Лавандовий

Заспокоює, пом’якшує, знімає подразнення, лікує опіки та висипання. Додає шкірі тонусу і еластичності.

Шавлія

Має антисептичні та антиоксидантні властивості. Уповільнює процеси старіння, розгладжує дрібні зморшки та регенерує.

Ромашка

Зволожує, заспокоює та лікує запальні процеси. Допомагає швидко позбутися висипань, в тому числі алергічних. Допомагає при псоріазі, екземі та дерматиті.

Волошка

Має потужний тонізуючий ефект, підтягує шкіру, зволожує, усуває набряки та мішки під очима. З волошки можна робити компреси на очі, після тривалого робочого дня за комп’ютером.

Акція
Гідролат "Трояндова вода" Знижка
105 грн 74 грн
Гідролат "Трояндова вода"
Акція
Гідролат "Шавлія" Знижка
79 грн 55 грн
Гідролат "Шавлія"
Акція
Гідролат "Лаванда" Знижка
89 грн 62 грн
Гідролат "Лаванда"

Гідролати — це звісно не панацея від усіх проблем, і точно не чарівна пігулка від старіння, але це достойний засіб, який повинен бути в арсеналі кожної жінки. Щоб ефект від його використання був відчутним слід ретельно перевіряти продукцію, яку купуєте. В складі справжньої “квіткової води” немає консервантів та сторонніх домішок. А от замінник часто містить звичайну дистильовану воду розбавлену ефірними оліями.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
9 + ? = 15
Введіть число*
Рекомендовані товари
Гідролат – мікс "Чиста шкіра" Знижка
Акція
Гідролат – мікс "Чиста шкіра"
97 грн 68 грн
Гідролат "Мікс для очей та повік" Знижка
Акція
Гідролат "Мікс для очей та повік"
99 грн 69 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
10.04.2022

Що це? Назви різних продуктів чи може це слова синоніми? Насправді і так, і ні...

22.05.2023

Вибираємо найкращі гідролати для обличчя. Запашні, делікатні та ефективні.

03.12.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю гідролатів з троянд.