Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Як працює антивікова косметика?

Більшість жінок досягаючи певного віку, чимдуж квапляться купувати для себе спеціальну антивікову косметику, котра повинна б сповільнити старіння шкіри, розгладити зморшки, зробити шкіру молодшою та більш свіжою.

Дехто вважає таку косметику абсолютно неефективною, інші ж запевняють, що при регулярному користуванні ефект очевидний. То що являють собою антивікові засоби і який принцип їхньої дії розповімо у цій статті.

Що являє собою Anti Age косметика?

Це та, яка покликана сповільнити процеси старіння шкіри. Цьому сприяють спеціальні компоненти, котрі зазвичай містяться у складі таких засобів. Зазвичай подібна косметика має вікові обмеження, що позначаються на упаковках. Тобто, це 25+, 30+, 35+, 40+, 50+. Обираючи для себе засіб, важливо орієнтуватися на власний вік, тоді використання косметики буде максимально ефективним.

Кілька фактів про подібний тип косметичних засобів:

  • Вони не гарантують вічну молодість, а лише сповільнюють деякі процеси старіння, шляхом стимулювання в клітинах шкіри обмінних процесів, які за це відповідають;
  • Припинення користування такими засобами спровокує поступове повернення шкіри до первинного стану, тобто ті недоліки котрі вдавалося дещо коригувати, знову стануть більш явними;
  • Рекомендується починати користуватися антивіковими засобами мінімум після 35-ти ліття, хоча все індивідуально і залежить від конкретного типу шкіри;
  • Антивікова косметика не обов’язково повинна бути дуже дорогою. Орієнтуватися варто не так на ціну, як на склад;
  • Обираючи подібні засоби треба орієнтуючись не лише на власний вік, а й на тип шкіри. Для сухої можуть підійти креми на масляній основі, для жирної — з максимально легкою структурою.

Така косметика представлена багатьма засобами, кожен з яких спрямований на досягнення певного ефекту. Сформуємо їх у вигляді таблиці.

Дія

Засіб

Очищення

Лосьйон, тонік, молочко

Живлення та зволоження

Крем, сироватка

Інтенсивний догляд

Маска, скраб

Миттєвий ефект

Засоби, що містять світловідчибаючі полімери, та на короткий час створюють ілюзію шкіри без зморшок.


Всі ці засоби звичайно ж можна комбінувати, нанісши на шкіру по черзі.

Принцип дії

Доведено наукою, що деякі антивікові засоби справді мають на шкіру хороший вплив. Це залежить від їхнього складу, а саме наявності деяких компонентів, котрі спрямовані на максимальне зволоження шкіри, регенерацію, живлення.
Зокрема, невід’ємними компонентами в антивікових засобах мають бути: антиоксиданти, вітаміни, фруктові кислоти, гіалуронова кислота, сонцезахисні фактори. Про кожен з цих елементів та їхній вплив на шкіру, розповімо більш детально.

  1. Антиоксиданти у вигляді вітамінів. Це вітамін А, що ефективно знищує вільні радикали, які руйнують колаген та клітини шкіри. До цього ж, ретинол (вітамін А) суттєво звужує пори і ще дає шкірі певний захист від сонячного проміння. Вітамін Е, котрий також захищає шкіру від ультрафіолету і стимулює її самовідновлення. Вітамін С, ще по-іншому відомий як аскорбінова кислота. Він має на шкіру освітлюючий ефект, допомагає частково позбутися пігментації.
  2. Кінетин. Це також потужний антиоксидант, який допомагає шкірі втримати вологу і провокує виробництво колагену.
  3. Фруктові кислоти. В антивіковій косметиці позначаються як АНА-кислоти. Вони чудово відшолушують відмерлі частки шкіри, ефективно її очищують та освітлюють. Є ще й А-кислоти (це молочна, саліцилова кислота), які охолоджують шкірний покрив тим самим роблячи його вигляд більш свіжим. Проте, використовуючи подібний засіб, подбайте про додатковий захист від сонця, адже шкіра буде більш вразливою.
  4. Коэнзим Q10. Дуже часто зустрічається в засобах спрямованих на зменшення або попередження зморшок. Це жиророзчинний, вітаміноподібний компонент, котрий є в клітинах людського організму і попереджує пошкодження колагену.
  5. Пептиди. Це компоненти, що посилюють дію антиоксидантів, сприяють швидшому загоєнню дрібних ран, відновлюють шкіру і стимулюють виробництво колагену;
  6. Екстракт зеленого чаю — ще один потужний антиоксидант;
  7. Гіалуронова кислота. Вона здатна підтримувати нормальний водний баланс шкіри, затримувати в ній вологу тим самим продовжуючи її молодість та свіжий вигляд.

Антивікова косметика — не панацея від старості, але вона може мати чудовий ефект, якщо до вибору засобів підійти відповідально.

Не треба вестися на маркетингові ходи, не надто має значення й вікове обмеження, адже інколи в 50 років, шкіра може виглядати, як у 30. Важливо реально оцінити її стан і опираючись на це підібрати для себе відповідну продукцію.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
38 + ? = 39
Введіть число*
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
15.03.2020

Її використовують у виробництві елітної косметики та застосовують в домашніх умовах.

12.11.2018

Природна сила рослин подарує вашій шкірі здоров'я і красу. Які олії підійдуть, як використовувати і чого очікувати від застосування.

13.11.2018

Деякі кислоти ряду "омега" людський організм не виробляє, тому черпає їх тільки з їжі.